I din lejekontrakt kan du se, om du har en almindelig vedligeholdelsespligt, eller om du har en udvidet vedligeholdelsespligt. Det er også her, du kan finde ud af, om du har den indvendige vedligeholdelsespligt, og om du har en vedligeholdelseskonto, som du, sammen med din leje, betaler et beløb til hver måned.

Har dit lejemålet en indvendig vedligeholdelseskonto, står det i lejekontrakten. Sammen med din leje betaler du hver måned et beløb til kontoen. Beløbet er fastsat i Lejeloven og reguleres hvert år den 1. januar.

Som udgangspunkt skal pengene bruges til indvendig vedligeholdelse. Inden du går i gang, anbefaler vi, at du først undersøger, hvad der står på kontoen. Du skal også altid huske at kontakte din inspektør eller administrationen for at sikre dig, om du må bruge kontoen til det ønskede formål. Det er også inspektøren og/eller administrationen, som skal godkende arbejdet, efter det er udført.

I tabellen herunder kan du læse, om det er dig eller udlejer, der betaler for vedligeholdelsesopgaver afhængig af, hvilken vedligeholdelsespligt du har.

*) Hvis lejer selv ejer de hårde hvidevarer, skal lejer altid selv betale både for udskiftning og reparation.